Kurum Adı : Yeşilsırt Ortaokulu
WEB Adresi : http://yesilsirtortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Yeşilsırt Köyü Dicle /Diyarbakır

VİZYON
Türk toplumunu çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak bir yönetim anlayışını eğitim sistemine ve eğitim kurumlarına taşıyan, örnek ve önder birim olmak. Okulumuzun bu günkü değerlerini ortaya çıkararak, gelecek hayallerine ulaşmak için kurumsal değerlerin neler olduğunu belirlemek. Evrensel değerlere uygun olarak ırk, din, cinsiyet ve bedensel eksiklere bakmadan tüm insanlara eşit davranmak, Başarının takım çalışmaları ile elde edileceğine, teşvik ve ödülle artacağına inanmak, Her velinin öğrenme için öğrencisine her türlü fırsatın verildiğini bilmesini sağlamak, Okulumuzdaki tüm çalışanların; her gün daha iyiye ulaşmak için çalışması gerektiğini bilmek vizyonumuzdur.

MİSYON
Yeşilsırt Ortaokulu olarak; öğrencilerimize ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünde gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmak, hayata ve üst öğretime hazırlamak için varız. Bunun için : -Öğrencileri ilgi ,istidat ve kabiliyetlerini dikkate alarak yetiştirmek , -Bir üst öğrenimle ilgili temel bilgi , davranış kazanmalarını sağlamak , -Mezun olan öğrencileri sosyal yaşama uyum sağlayabilecekleri davranışları vermek , -Bir üst öğrenime yönlendirmek için çalışırız.

Öğretmen Sayısı : 7
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 114
Öğretim Şekli : Tekli Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:20-14:30
Derslik Sayısı : 3 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezine 5; il merkezine 97 km uzaklıktadır.
Ulaşım : Servis aracı ile ulaşım sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Yeşilsırt Köyü Dicle/Diyarbakır